Türk Kahvesinin Zayıflamaya Faydaları

Atalarımız kahveyi ilk defa pişirip bir içecek haline getiren milletler arasındaydı.

Onların bize miras bıraktığı kahve pişirme yöntemi bugün bütün dünyada Türk kahvesi diye tanınıyor. Türk kahvesinin herhangi bir hazır kahveden önemli farkları var. Hazır kahvenin üretimi sırasında içindeki kahve tortuları tamamen süzülür ve kahve çekirdeklerindeki faydalı bileşenlerin bir kısmı da suya geçmez. Bu yüzden Türk kahvesi antioksidanlar ve metabolizmayı hızlandıran kafein bakımından çok daha zengin bir kahvedir. Türk kahvesi aynı zamanda hiçbir katkı maddesi içermeyen bir kahvedir ama hazır kahvede birçok koruyucu maddeler bulunur. İşte bu özellikleri sayesinde Türk kahvesinin zararları en aza inmekte ve birçok faydaları ortaya çıkmaktadır. Bunlar arasında en dikkat çeken ise zayıflamaya yönelik faydalarıdır. Bu yazımızda Türk kahvesinin nasıl ve ne kadar zayıflattığını ve Türk kahvesiyle birazcık da olsa zayıflamak isteynlerin bu lezzetli içeceği nasıl tüketmesi gerektiğini anlatacağız.

f:id:yiyecekler:20170607223920j:plain

Türk kahvesinde zayıflamayı sağlayan iki bileşen kafein ve kahve asididir. Kafeini zaten duymuş olmalısınız. Kafein dünya çapında insanların en çok tükettiği maddeler arasında ve uyku kaçırıcı özelliği ile tanınıyor. Kafein yorgunluk hissini azaltan bir madde. Ayrıca kan dolaşımı hızlandırıyor, damarları genişleterek kaslara daha çok oksijen ve enerji gitmesini sağlıyor. Bir fincan Türk kahvesi içtiğinizde oturduğunuz yerde bile vücudunuz daha çok kalori yakmaya başlar çünkü metabolizmanız hızlanır. Böylece zayıflama yolunda ilk adımı atarsınız. Aynı zamanda beyindeki yorgunluğu ortadan kaldırarak kendinizi daha enerjik hissetmeyi sağlayan Türk kahvesi sizi hareket etmeye de teşvik edebilir. Böylece yaktığınız yağlar katlanır.

Türk kahvesiyle kilo vermeyi kafaya koyanları sevindirecek bir başka özellik ise bu içeceğin yağ ve karbonhidratların bağırsaktan vücuda girişini azaltması ve yavaşlatması. Böylece kan şekeriniz yükselmez ve daha az kalori vücuda giriş yapar. Zayıflamak için kalori yakmaya çalışıyorsunuz ama bu kalorileri ilk başta vücuda girmeden engellemek çok daha kolay değil mi? İşte Türk kahvesi sizin için tam olarak bunu sağlıyor.

Zayıflamak isteyip de zayıflayamayanlar genelde “boğazımı tutamıyorum”, diye şikayet ediyorlar. Keşke iştahı kesecek bir şey olsaydı değil mi? Sakın bir işe yaramayan ve tehlikeli zayıflama ilaçlarına para vermeyin. Türk kahvesi doğal bir iştah kapatıcı. Eğer midenizi rahatsız etmezse Türk kahvesini aç karnına da içebilirsiniz. Daha iyisi ise yumurta gibi protein oranı yüksek yiyecekler yedikten sonra üstüne bir fincan Türk kahvesi içerek iştahı kesmek ve metabolizmayı hızlandırmak.

Türk kahvesiyle zayıflama sağlamak isteyenler birkaç hususa dikkat etmelidirler. Türk kahvesini içmek için en iyi vakit kahvaltıdan sonra yada iki öğün arasıdır. Yemeğin üstüne içilen Türk kahvesi demir emilimini azaltır ve demir eksikliği sebebidir. Bu yüzden demir içeren yiyecekler yedikten sonra Türk kahvesi önerilmiyor. Türk kahvesini zayıflama amaçlı içmek için en iyi vakit ise spordan yarım saat öncedir. Böylece hem daha enerjik olursunuz hem de yaktığınız kaloriler çok daha fazla olur.