Kahvaltıdan karbonhidratları çıkarın, C vitamini ekleyin!

Kahvaltıyla ilgili atıp tutmak çok moda. Hele bir de işin içine sağlıklı beslenme sektörünün sönmeyen yıldızı C vitamini girdiyse kendinizi iyice boş sözlere hazırlıyor olabilirsiniz.

Ama yazacaklarımı bir okuyun. Burada yazdıklarım öyle boş laflar değil. Kahvaltıda kaloriyi azaltıp yerine C vitamini koymak çok iyi bir fikir olabilir.

Kahvaltıda obeziteyi adeta davet eden bir yeme alışkanlığı ekmeği gerektiğinden fazla yemek. Ekmek aslında çok faydalı bir gıda. Mineraller ve lif içermesinin yanında inanılmaz ölçüde enerji veriyor. Eski zamanlarda yaşayan insanlar gibi ağır şartlarda yaşıyorsanız. örneği tarla sürüyorsanız yada bütün gün hamallık yapıyorsanız, günde en az 10 km yürüyorsanız, bolca ekmek yemeye ihtiyacınız olabilir. Çünkü o kadar çok kalori yakarsınız ki ekmekteki karbonhidratlar sizi hayatta tutan tek şey olur. Ama arabanıza binip bir ofiste oturmaya gidiyorsanız ve tek egzersiziniz AVM'de yürümekse, o zaman ekmekteki karbonhidrata hiç ihtiyacınız yok. Hiç yemeyin demiyorum ama mümkün olduğunca az yiyin ve beyaz ekmek değil kepekli ekmek olsun.

Ekmek yerine kahvaltıda C vitamini içeren besinlere ağırlık verin. C vitamini yorgunluğunuzu giderir, dokuları yeniler, stres ve hastalıklara karşı vücut direncini artırır ve bedeni temizler. Bunsan başka antioksidandır ve demir minerali emilimini artırır. C vitamini hangi besinlerde bulunur, diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. Domates ve bibere ne dersiniz. Kahvaltının vazgeçilmezi beyaz peynirle muhteşem bir birliktelik oluşturan bu iki sebzeyi kahvaltı sofrasında bulundurmak gayet akıllıca.