Yeşil Çayın Kilo Verme Açısından Bir Faydası Var Mıdır?

Yeşil çay, uzak doğudan dünyaya yayılmış bir içecek ve siyah çayda dünyanın bu köşesinden geldiği halde yeşil özellikle doğuyla irtibatlandırılmış.

Bunun sebebi, yeşil çayın yakın zamana kadar dünyanın geri kalanına pek yayılmamış olması. Oysa son 10-20 yıl içinde yeşil çayın faydaları o kadar ün kazandı ki artık sağlıklı yaşamaya önem verenler için hergün yeşil çay içmek adeta elzem oldu. Gerçekten yeşil çay pek çok şeye iyi geliyor. Şifa daha henüz bardaktan ilk yudumu aldığınızda başlıyor çünkü yeşil çaydaki bitkisel bileşikler antibakteriyel ve anti-virüs etkiler gösterdiği için insane ağzında bulunan zararlı bakteriler yeşil çayın etkisi ilk hisseden oluyor. Midenize ve bağırsaklarınıza ulaşınca yeşil çayın şifalı etkisi vücudunuzdaki zararlı organizmaları temizlemeye devam ediyor.

 

f:id:yiyecekler:20160221030046j:plainYeşil çayın yararları konulu gayet uzun bir yazı yazılabilir. Böyle olmasına rağmen insanların yeşil çay ile ilgili tek bir konuya odaklandıklarını görüyoruz: Yeşil çayın kilo verdirici etkisi. Bazı açılardan bakıldığında bu şaşırtıcı bir gelişme değil. Çünkü son dönemde zayıflama mevzusu herkesin kafa yorduğu birşey haline geldi. Daha sıkı bir karın ve daha fit bir vücuda sahip olamk isteyenler çoğaldı ve bunların çoğu bu konuda pek de başarılı olamıyor. Tabiatıyla insanlar kendilerini zayıflatacağı iddia edilen her türlü ürüne merak besliyor.

 

Neticede neredeyse akla gelecek her türlü gıda maddesi için zayıflatırmı, zayıflatmazmı, diye insanlar birbirine sorup duruyor.

 

Konumuza geri dönersek, yeşil çay zayıflatırmı, sorunsalına uzun, teferruatlı ve birçok bilimsel araştırmaya dayanan bir cevap verebiliriz ama bu cevap muğlak olur ve şunun gibi birşeye benzer: Yeşil çayın zayıflattığı yönündeki iddiaların yanlış olduğunu iddia edememekle birlikte yeşil çayı obeziteyle mücadele bir mucize içecek olarak tanımlamak da doğru değildir. Hiçbirşey anlamadınız değil mi? Biz en iyisi kısa ve somut bir cevap verelim. Yeşil çay gerecekten kilo verdirir. İnternette ellerinde yeşil çay fincanıyle fotoğraf yayınlayıp bu içecek sayeinde düz bir karın elde ettiklerini söyleyen binlerce kişi var. Bunların sadece bir kısmı gerçek olsa bile ki büyük çoğunuğunun gerçek olduğu şüphe götürmez, yeşil çayın ciddi bir yağ yakıcı etki yarattığı ortaya çıkacaktır.